فسفر بالا
کود 10-52-10 :
گیاهان برای زنده ماندن به تغذیه در کنار آب و نور نیاز دارند. استفاده از کود مناسب می تواند نیاز غذایی گیاه را برطرف کند و موجب تقویت و رشد آن شود.
یکی از بهترین و مهمترین کودهایی که میتواند کمبود فسفر را جبران کند کود شیمیایی 10-52-10 است. این کود، جزء کودهای NPK میباشد که اجزای تشکیل دهنده آن شامل 10% ازت(نیتروژن N), 52% فسفر(P) و 10% پتاسیم(K) میباشد.
در بین کودهای NPK ، این کود دارای بیشترین مقدار فسفر می باشد.
نقش فسفر در گیاهان:
فسفر یکی از اجزا در ساختار گیاه محسوب می شود همچنین در جذب و تبدیل انرژی خورشید به ترکیبات قابل استفاده در گیاه مؤثر است. فسفر در ساخت واحد انرژی گیاهان( ATP ) نقش دارد.
ATPدر زمان فتوسنتز گیاه تشکیل میشود. به طور کل این عنصر برای سلامت گیاه ضرورت دارد.
فسفر باعث :
- تحریک رشد ریشه میشود.
- تولید و انتقال انرژی در گیاه میشود.
- استحکام ساقه و شاخه میشود.
- تولید اندامهای زایشی گیاه، تشکیل گل و دانه می شود.
زمان استفاده از کود NPK :
بهترین زمان استفاده از این کود به طور کل در مرحله ابتدایی رشد گیاه، در زمان شروع ریشه زایی آن می باشد؛ بنابراین بعد از ترکیب با آب در زمان فصل رشد گیاه که اوایل بهار شروع و تا اواسط پاییز ادامه دارد به صورت آبیاری استفاده شود.
البته بایستی به مقدار و نحوه مصرف روی بسته های کود 10-52-10 توجه نمود چون بعضی از شرکتها بسته به روش آبیاری( قطرهای، محلول پاشی و...) توضیحات مختلفی را درباره مصرف این کود عنوان کرده اند .
در ادامه به بررسی تأثیر کود 10-52-10 بر روی دو مورد گل آپارتمانی و گیاهان خوراکی و درختان میوه دیگر می پردازیم.
چرا کود 10-52-10 برای ساکولنت ها خوبه؟
ساکولنت هایی مانند کاکتوس به نیتروژن کم نیاز دارند چون هنگامی که نیتروژن آن زیاد باشد بافت گوشتی آن آبکی میشود و همچنین ترک میخورد این ساکولنت ها برای رشد ریشه و بزرگ شدن نیاز به مقدار زیادی فسفر دارند بنابراین کود 10-52-10 برای آن بسیار مناسب است .
تأثیر کود 10-52-10 روی سانسوریا:
گل سانسوریا برای پاجوش زدن به فسفر نیازمند است بنابراین کود 10-52-10 با توجه به فسفر بالایی که دارد برای این گل بسیار مناسب میباشد.
صیفی جات :
اکثر صیفی جات مانند خربزه ،هندوانه و ملون به کود فسفر بالا برای ریشه زایی نیازمند هستند .
گوجه فرنگی:
یکی از بارزترین نشانه های کمبود فسفر روی گوجه فرنگی لکه های آبی و بنفش پشت برگ گیاه گوجه فرنگی است.این محصول در زمان گلدهی و ریشه زایی به کود 10-52-10 نیاز دارد تا رشد بهتر داشته باشد.
خیار:
کمبود فسفر روی خیار می تواند با کوتاه شدن گیاه، کوچک شدن برگ ها و متوقف شدن آن نمایان شود که استفاده از کود 10-52-10 بسیار می تواند مفید باشد تا خیار رشد بهتر و محصول بیشتری را داشته باشد.
پسته:
پسته از آن دسته از گیاهان است که برای محصولات بیشتر و با کیفیت به فسفر نیاز دارد . از آنجا که برای رشد به آبیاری کمتری نیاز دارد پس باید از کود فسفر بالا با ویژگی حلالیت بالا استفاده کرد.
گردو:
در گردو هم کمبود فسفر میتواند باعث پوچی و مغز گردوی بی کیفیت شود. بنابراین از کود 10-52-10 برای تولید محصول بهتر و با کیفیت استفاده می کنیم.
با توجه به تمام مطالبی که درباره کود NPK فسفر بالا گفته شد خدمات فنی مهندسی کشاورزی دهقانی برای دستیابی هر چه بهتر و ارائه محصولات با کیفیت برای کشت و کار می تواند شما مخاطبین عزیز را در این امر یاری کند.
خدمات فنی مهندسی کشاورزی دهقانی